A kedvezményezett neve: Product- Expert Gép- és Járműgyártó Kft.

A projekt címe: „MODERN, ADDITÍV (3D) GYÁRTÁSI TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉSE A
PRODUCT EXPERT KFT-NÉL

A szerződött támogatás összege: 3.335.858 Ft

A támogatás mértéke: 70 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretein belül az alábbi tevékenységek valósulnak meg:
Felhívás 3.1.1 a) Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása
• 1 db Raise 3D Pro2 3D nyomtató beszerzése
• 1 db RangeVision Smart 3D Scanner beszerzése
• 1 db RangeVision Turntable ( 32cm), forgóasztal

Felhívás 3.1.2. c) Információs technológia-fejlesztés: új informatikai eszközök és szoftverek beszerzése
• Philips 276B1/00 LED Monitor, 27″, IPS, WQHD, DisplayPort, VESA, Fekete

A felhívás „3.1.2 d) pontjában meghatározottak szerint vállaljuk A projekt során 1 fő 36 órás képzése valósul meg, online formában, PHOTOSHOP ONLINE KÉPZÉS E-000069/2013/D148” címmel. A képzés segítséget jelent vállalkozásunk számára a modern, additív (3D) gyártási technológia fejlesztésében.

A felhívás 3.1.2 f) pontjában meghatározott bérköltség támogatást is igénybe kívánjuk venni a projekt során. 1 fő, 4 havi, 1 fő 5 havi munkabére és hozzájuk kapcsolódó járulékok összegének erejéig.

Az eszközök beszerzésével, a saját humánerőforrásunk műszaki tudására és kereskedelmi partnereink több évtizedes műszaki szakterületen végzett értékesítői tapasztalataira alapozva szeretnénk bővíteni gyártó kapacitásunkat új technológiai rendszerek bevezetésével. Ennek alapvető feltétele, hogy az új technológia lehetővé tegye számunkra az egyes, elsősorban műanyag alapanyagú alkatrészek rövid határidejű legyártását, ezzel elősegítve a kereskedelmi forgalomban egyáltalán nem, vagy nehezen (hosszú átfutási idővel) beszerezhető speciális termékek rövid határidővel történő pótlását.
Hosszútávú célunk, hogy tevékenységünket az ISO 9001:2015 szabványok és előírások követelményeinek megfelelő vállalatirányítási rendszerben végezzük. Ennek a minősítésnek a megszerzésében jelentős szerepet szánunk a modern informatikai elven működő additív gyártási technológiának egy 3D nyomtató berendezés formájában. Ezzel az ipari gyártó eszközök egyedi vagy kis, esetleg szükség szerinti nagyszériás alkatrészek előállítását költséghatékonyan, önerőből valósíthatjuk meg a jövőben.
A napjainkban elterjedt, rendkívül fejlett 3D nyomtatási technológiák előnyeit kihasználva a hagyományos gyártási technológiáknál fennálló technikai korlátokat, kényszerű funkcionalitás béli kompromisszumokat kívánjuk csökkenteni, illetve lehetőség szerint teljesen kizárni. Emellett az eltört vagy elkopott alkatrészek utángyártási folyamatainak időtartamát kívánjuk drasztikusan lerövidíteni.

Az iparág sajátossága, hogy az egyedi gépalkatrészek reprodukciójára való igény gyakran jelentkezik. Ennek gyakorlati megvalósításához elengedhetetlen egy digitális képalkotó eljárás alkalmazása, azaz egy ipari szkenner segítségével történő digitalizáció. Ennek a technológiának az általános 3D-s adatrögzítésen kívül további előnye, hogy az így készült felvétel nagyítható, élesíthető és akár változtatásokat, méréseket végezhetünk rajta a megfelelő konstrukció kialakítása és a kívánt minőség biztosítása érdekében. Az így készült felvételek könnyedén tárolhatók és tovább küldhetők digitális formában. Összességében a 3D-szkennerek fizikai adatokat gyűjtenek a gyártandó objektumokról és digitális modellt készítenek belőlük. Ez a modell ezután ipari 3D-nyomtatóval, vagy más gyártó eszközzel is reprodukálható.

A fejlesztés hatására, a megvásárolni kívánt eszközökkel elsődleges célunk a meglévő és a leendő ügyfélkör professzionális, nemzetközi szintű és versenyképes kiszolgálása a testre szabott ipari digitalizáció bevezetése, tehát 3D ipari szkenner alkalmazása egy 3D ipari nyomtató gyártóeszköz támogatásával, azaz a legmagasabb szintű technikai szolgáltatás párosításával.
A fejlesztést követően cégünk képes lesz új megrendelők igényeit kielégíteni, azok megrendeléseit hatékonyan, gyorsan elkészíteni, ami piaci előnyt jelent. A fejlesztés eredményeként a vállalkozás több megrendelést tud elvállalni, gyorsabb munkavégzést tud biztosítani és a megnövekedett kapacitáshoz a meglévő humánerőforrás hatékony felhasználása és akár bővítése is megvalósulhat, ezáltal hozzájárul a munkavállalók megtartásához és szükség esetén új munkavállalók alkalmazásához.
A társaság fő célkitűzése a piaci pozíció megőrzése, valamint tovább erősítése, a folyamatos fejlődés biztosítása a meglévő tevékenységek minőségének fejlesztésével, új szolgáltatások bevezetésével, a minőségi munkához szükséges munkakörülmények és technológiai háttér megteremtésével.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-03243